Sverige runt: dag 85

Dag 85: Giepmásnjárga-Coagesjávri, 25 km.
Vi började dagens etapp med att gå resterande delen av Torneträsk. Det var torrt och fint på isen till att börja med, men utefter dagen blev det allt mer blött på isen. Men inte så att det ställde till något besvär för oss. Sen fortsatte vi över myren Gurasáhpi över till sjön Coagesjávri där vi slagit läger. När vi kom till Torneträsks östra ände, eller Láimoluoktas, egentligen som den nordöstra delen av Torneträsk heter, så var vi ett tag lite osäkra på om vi skulle kunna ta oss vidare. För där fanns ingen snö. Vi följde därför vägen som var trampad av skoter ner mot Kattuvuoma. Men efter lite drygt en kilometer gick ett gammalt skoterspår över myren, vilket det fortfarande fanns lite snö på, så vi kunde ta oss fram på det. Efter ca 1,5 km kom snön tillbaka. Men som det varit plusgrader var den snön väldigt rutten och svårframkomlig. Vega har visat prov på hur stark hon blivit, trots att nästan hela hon sjönk ner i snön vissa sträckor kämpade hon och tog sig fram helt själv!
Allt har egentligen flutit på smidigare för mig och Maja idag, vi hittade ett gemensamt marschtempo. Vi har haft en jättebra dag! yr hade spått fel väder till vår fördel. Vi har haft en helt vindstilla dag med växlande molnighet. Vi har kunnat gå i bara sportbh längre stunder!
Lykke är så söt, idag när han började bli trött klättrade han upp på Vegas pulka och lade sig 🙂 Vega och Lykke går för övrigt jättebra tillsammans!

Sen vill jag bara säga, de nya medarna! Vilken skillnad det är att gå med medar som saknar repor!

 

1 reaktion på ”Sverige runt: dag 85”

  1. Trevligt för dig med lite sällskap. Även för Vega. Ja våren verkar vara på väg även i era trakter. Fina bilder du lägger ut. Ha det gott. Kram // Kersti

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen