Sverigerunt, cykel: dag 4

Merasjärvi-Kaunisvaara, 75 km.

I morse vaknade jag till ljudet av vattendroppar mot tältduken. Det duggade sen hela förmiddagen bortsett från de stunder då det regnade på riktigt. Men det var inte så farligt ändå, blev inte genomblöt. Sen så hade jag fint väder från 14.00.
Hade svårt att hitta en bra lägerplats idag. Det är betydligt lättare att finna en bra lägerplats på vinterfjället. Där kan du få ett platt och fint underlag i princip överallt och att få tag i vatten är inte heller några problem. Idag hade jag svårt att finna en plats med vatten, så när jag kom till Kaunisvaara gick jag helt enkelt in på butiken där för att fråga om de hade något bra tips på var man finner en bra tältplats i området. De sa att jag kunde slå upp tältet på tomten bakanför butiken. Så nu har jag en helt platt tältplats med tillgång till vatten 🙂 Idag är det fredag och dagen till ära är jag nyduschad då det snälla paret erbjöd mig sin dusch. Har tom borstat håret, tog sin tid men nu är alla tovor utredda.

Nu börjar det kännas som om våren verkligen är här. Men 1 juni borde det kanske vara sommaren? De björkarna jag såg idag hade fått musöron. Första sommartecknet fick jag iofs också se idag. En humla:)

Vega har börjat vara en bekväm liten dam, hon vill åka i vagnen så mycket som möjligt. Det visar hon tydligt. Det är väl bara att låta henne åka tänker jag. Inte så kul att vara ute och springa i regnet tänker jag 😉
Vega har fått en beundrare, en liten sådan. En liten terrier av nåt slag. Hon är nu inne i löpets slutskede, det märkte visst han. Men Vega är inte den som är den så hon skällde ut honom när han försökte ”komma till”. Undrar bara vilken självbild killen har, hela han var ungefär lika stor som Vegas huvud..
 

Scroll to Top