Sverigerunt, cykeldelen: Dag 44-45

Dag 44: Ljusne-Trödje, 62 km.

Vi var inte helt framme i Ljusne igår utan några kilometer utanför. Väl framme i Ljusne var det så precis att Roland och Ann-Marie, som vi träffade häromdagen, just passerade där. De hjälpte oss att skaffa vatten. Medan de var inne i själva Ljusne anslöt vi åter till cykelspåret och cyklade vidare. När de kom ikapp oss stannade vi och pratade ett bra tag. Christelle som varit i Falsterbo och tävlat med en häst ringde i morse, hon var på hemväg igen och var vid Gävle närhon ringde. Vi bestämde därför att vi skulle ses någonstans längs cykelspåret mellan Axmar och Ljusne. Mikaela och Robin var också med i lastbilen. Det var så himla roligt att träffa dem! Förövrigt tror jag att Christelle såg till att kvala till Falsterbo enkom för att slippa cykla med mig från Sundsvall, som hon först täkt göra..

Vi cyklade så småningom vidare. När vi kom till Axmar Bruk var vi tvugna att gå in på ett café för att få skydd från regnet. Det fullkomligt vräkte ner. Hela himlen öppnade sig. Vi stannade därför inomhus där i värmen i över en timme. Jättegott hembakat fika till ett bra pris!

I Trödje slog vi läger. Vega fick leka av sig. Vi gjorde också i ordning några hinder åt henne så att hon kunde hoppa lite. När vi sedan lade oss hade vi härligt blöta sovsäckar att ligga i. Allt regn har gjort allt vi äger blött..

Dag 45: Trödje-Hedesunda, 65 km.

Regnet låg tungt i luften när vi startade dagen. Men höll sig undan medan vi packade cyklarna och åt frukost. Vi trodde nästan att regnet valt en annan väg än den vi tänkt ta, så efter att ha cyklat några kilometer var vi tvungna att stanna för att klä av oss. Regnkläder är lite väl varmt att cykla i.. Regnet hann dock ifatt oss alldeles innan Gävle och det med besked. Åskmuller och blixtar samt en rejäl åskskur. Vi gick in på en matbutik där vi sedan stannade över en timme tills regnandet lugnat ner sig. När det gjort det sprack himlen upp och solen kom fram.
Vi cyklade ner i Gävle där vi sedan cyklade runt i själva staden. Vi cyklade bland annat genom de smala grändernas kullerstens gator i den gamla delen av staden, genom boulognernskogen som är en park och själva centrum. I centrum köpte vi jordgubbar och mjukglass.
I Gävle avvek vi åter från cykelspåret. Istället för att cykla ut till Skutskär för att fortsätta följa kusten, cyklade vi in lite i landet. Vi cyklade till Hedesunda, där bor Gun Parling med Vegas bror Tari och sina 6 fina  bichon friséer.
Innan vi var framme i Hedesunda hade vi dock lite problem. Jag fick punktering på min cykelkärras ena däck. Det var inte lätt att laga som originalslangen som satt på var på tok för stor. Vilket också var anledningen till punkteringen från början. Slangen var vikt dubbel för att passa.. I Valbo stannade vi till hos en cykelreparatör för att köpa en ny slang. Medan vi är där kommer åskan på nytt. Men denna gång var den riktigt nära. Mullranadet och blixtarna var nära. Usch. Sen regnskuren som kom på det. Men den gick över till slut och vi kunde fortsätta. Landskapet är verkligen platt och lättcyklat här!
Alla tre blev vi bjudna på supergod middag hos Gun. Vi har fått inkvartera i hennes trimrum. Så nu hänger allt på tork. Vega har fått leka lite med sin bror. Vi tror att vi stannar ett tag till här, för på lördag blir det nämligen lite av en syskonträff här. Både Leon och Arrie kommer också att vara här då 🙂

Vega kan hoppa höööögt 🙂

Gamla delarna av Gävle.

Min tur att få punktering…..

 

Rulla till toppen