Sverigerunt, cykeldelen: Dag 72

Dag 72: Dagsås-Hönsaryd, 77 km.

Med några kilo tyngre bagage gav vi oss iväg från Staffan. Vi fick verktyg, resten av gårdagens pannkakor, en burk med björnbärssylt, hundfiltar och leksaker till Vega samt handdukar. Tack Staffan för hjälpen med cykel och kärra och allt annat!
Vi hann inte så mycket mer än lämna Dagsås så stannade vi i en busskur då det kom en rejäl skur. De där 8 kilometerna tog för övrigt sin lilla tid då vinden var emot oss. Men hursomhelst så passade vi på att äta upp pannkakorna med den goda sylten när vi satt där och väntade på torrare väder.
Regnskurarna har kommit och gått under hela dagen. Ibland har det bara droppat, andra stunder har det varit skurar av åskväderkaraktär.
I Varberg kom vi åter på cykelspåret/Ginstleden, den följde vi sedan resten av dagen. Alldeles innan Kungsbacka blev vi sittande i en busskur i nästan 2 timmar. Är så glad att jag kom fram till ett busstopp  lagom till ösregnet kom. Varje gång jag trodde att det lugnat ner sig tog det bara ny fart. Det var som konstant åskregn i de två timmarna. Men jag fick i alla fall se en helt fantastisk dubbelregnbåge!
Det hann bli sent innan jag fann en plats att sätta upp tältet på och då hade det redan hunnit bli mörkt. Men så är det vissa dagar. Det är inte lätt när samhällena ligger tätt och det är mer åkermarker än skog (som för övrigt ofta är riktigt tät lövskog som man inte tar sig in i).
Vi har följt kusten hela dagen och inte haft en backe värd att nämna. Halland är verkligen platt och fint att cykla i. Eller hur det är inåt landet vet jag ju iofs inte, så jag ska kanske säga Hallandskusten. Bitvis har vi cyklat helt längs med vattnet. Det har varit riktigt vackert!

David är redan framme i Tjeckien!

 

Rulla till toppen