Sverigerunt, cykeldelen: Dag 73

Dag 73: Hönsaryd-Kungälv, 64 km.

När jag vaknade kunde jag konstatera två saker. 1. Jag hade kanske inte valt den allra bästa (men inte heller sämsta tältplatsen). 2. Det var helt strålande väder ute!

När jag slog upp tältet igår var jag trött och det var mörkt, så när jag fann en plats att ha tältet på var jag mest bara glad. Att den sen låg nära en stor väg bekom mig inte då, för jag hade en tät skogsdunge mellan vägen och mig. Jag låg mellan den stora vägen och en gångbana. Men men, som Julia en gång sa. Bara du inte lägger dig mitt i en rondell.. Och det hade jag ju inte gjort 🙂

I strålande sol och värme började jag cykla in mot Göteborg! Först ut till Särö och därefter norrut mot själva Göteborg. Jag träffade flera människor längs vägen som alla började prata engelska med mig, -bara på grund av min Jämtlandsflagga. Hade hur som helst flera trevliga och intressanta samtal längs vägen. Jag har mest troligt sagt det flera gånger tidigare, men jag har träffat så otroligt många snälla, trevliga, öppna, hjälpsamma, underbara, fantastiska människor under den här turen!

Från Billdal går cykelleden helt längs med vattnet, så vackert! Speciellt en dag som denna med sol! Jag cyklade bland annat genom Askim, men stannade aldrig för något besök 😉
När jag kom upp till Frölunda torg, mötte jag Tor och Inge-Marie Kjellström som jag träffade för första gången i Gävle och andra gången längs en 100 väg utanför Fårbo. Verkligen jättetrevligt att ses igen! Jag blev bjuden på mat, fick hjälp att höstfixa kärran och mig med reflexer och lampor. Sen fick jag en visning av Göteborg. Fick se flera vackra platser jag inte hittat och fått se annars. Ska erkänna att det inte heller är säkert att jag hittat ut ur staden på egen hand heller..
Hursomhelst så stannade vi till på turistbyrån där jag införskaffade jag kartan över Bohusleden, den sista sträckan genom Sverige. Sen ska jag in i Norge.
Jag hade sällskap av Inge-Marie och Tor hela vägen till Bohusfästning. Eller Inge-Marie var tvungen att cykla hemöver när vi nått själva centrum som hon skulle jobba. Men Tor var med hela vägen.
Vid Bohusfästning mötte jag upp Joel Mörling och Karin som jag gick på folkhögskola tillsammans med i Hålland under mitt första år. Joel bodde jag dessutom i samma internat som, så galet roligt att ses igen! Jag följde med dem upp till Surtebadet där Karin, Joel och Vega badade. Jag stod över, kände mig lite frusen efter trampandet (konstigt nog för jag hade strålande sol hela dagen). Vega älskar verkligen att bada, vi hann inte mer än komma fram förrän hon var i vattnet! 🙂
Som pricken över i:et på denna fantastiska dag avslutades den, efter att jag cyklat en bit längs Göta Älvdalen, med att jag kunde avnjuta pannkakor i tältet som Inge-Marie stekt åt mig!
Tack Tor och Inge-Marie för mat, hjälp, guidening, sällskap idag! Hoppas ni kommer upp till Jämtland i vinter! Vore väldigt trevligt att ses igen 🙂

 

9 reaktioner på ”Sverigerunt, cykeldelen: Dag 73”

  1. Tänker på dig1Tack för att du tog dig tid att samtala……….
    En ensam änka i Billdal

    1. Det var bara trevligt att prata med dig! Hoppas du kommer ut på en cykeltur snart! Behöver du tips eller råd om cykling eller någon annan turform, maila mig gärna på; lina.hallebratt@gmail.com. Självklart kan du maila mig annars också 🙂

  2. Följer dig/er fortfarande och är lika imponerad. Du är en speciell liten tös men verkar ha ett jävlar anamma som en ja jag vet inte vad. Inte Långt kvar nu så från Österboda får du massor av kramar och lyckönskningar. Ta sista biten nu! Jocke&Rosie med barn och hund

    1. Tack! Känns så bra med stöd i ryggen, utan det hade denna tur varit tuff! Hoppas allt är bra med er och att Udo kommit över sin kärlek till Vega så han inte går och letar efter henne med ett krossat hjärta :)Det var allt en trevlig slump att vi halkade in hos er som andra cyklister gjort före oss! Kramar

    1. Hej! Detsamma får jag säga, var verkligen trevligt att träffa er alla! Självklart får du göra det 🙂 Vart lägger du dem så kanske jag kan se dem också?

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen