Tjeckien: Dag 9 & 10

Dag 9: Sjukdag

Efter att vi kommit ner från bergen åkte vi till en affär för att handla. Oturligt nog köpte vi med oss fel råvaror hem. En av produkterna vi köpte för att ha på smörgåsen visade sig vara gammal alt infekterad av något. Det märkte vi på natten då vi båda började spy, det gjorde vi sen resten av natten och under morgonen. Vi var båda helt utslagna och utmattade och varken kunde eller orkade röra på oss. Som tur var bor David morbror med familj inte långt undan så vi åkte den korta biten till honom och fick lägga oss där. Sen låg vi utslagna ett dygn.

Dag 10:
Idag var vi något piggare igen. Inte helt återställda men åtminstone på benen. Regnet vräker ner. Men vi bestämde oss för att åka till en isgrotta, Dobšinská ľadová jaskyňa. För 7 euro per person får man en 30 minuter lång guidad visning i den. Vill man fotografera tar dem ytterligare 10 euro. Vi tog därför inga fotografier. 

Men bilder därifrån hittas HÄR. Det var verkligen vackert, men extremt ”turistiskt”. Igår var tanken att vi skulle besöka det Slovakiska paradiset (Slovenský raj) Men som vi låg sjuka blev det inget av det. Kanske att vi får en snabb titt på det imorgon innan vi beger oss vidare med bilen till Österrike. Annars får det bli en annan gång. Jag har bara sett bilder därifrån och de är verkligen helt magiska!

Efter besöket i grottan åkte vi till Davids mammas födelseort, Levoca. Där gick vi till ett bageri och köpte fikabröd och sedan till ett ställe med balkanglass. Väldigt gott! Vi gick runt lite och kollade på staden medan David blev nostalgisk. Sedan åkte vi vidare till Dravce och tittade på Davids morföräldrars gamla hus innan vi åkte tillbaka till hans morbror. 

På vägen försökte vi också att finna en gammal fårherde som David tyckte sig minnas bo uppe i bergen när han var barn. Dock utan framgång. Som han har inte bott där de senaste åren.  

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *