Tjeckien: Dag 11

Dag 11: Slovenský raj / Slovak Paradise / Slovakiska paradiset

Som vädret inte skulle bli bra på den plats i Österrike vi tänkt åka till och vattennivån dessutom jättelåg, bestämde vi oss för att skippa planen med att åka dit. Att det sen visade sig att vädret här i Slovakien skulle bli helt topp gjorde inte heller att vårt beslut kändes sämre.
Vi hade en riktig heldag i paradiset, 9 timmar vandrade vi i stort sett non-stop. I denna nationalpark finns flera vandringsleder som går längs med vatten, genom skogar och följer vattenfall, raviner och kanjons. Man får också se den mest makalösa utsikten över raviner, klyftor, floder och vattenfall.
Spänger, stegar och fotsteg gör att man kan ta sig fram i de extremt branta dalgångarna och ravinerna och känslan att vara här är helt magisk. Tyvärr dog batteriet i kameran efter halva dagen, så den mest speciella platsen ”Örn-ravinen”, kunde vi inte ta några foton från. Men där fick man man upp för flera stegar längs med flera vattenfall varav det största hade en fallhöjd på 70 (!) meter.

En av de första fotstegen upp för en av sidorna längs med floden Hornád som rinner genom hela paradiset.

Flera av platserna har ett namn.

Stigen går ömsom på ena sidan av floden, ömsom på andra. Så man går ofta över hängbroar.

Är man i Tjeckien eller Slovakien kan man vara säker på att finna öl överallt. Även som här mitt i skogen.

Tittar man riktigt noga på bilden ser man både ett vattenfall och en stege samt en hängbro.

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *