Santiago de Compostela

Jag tror att det finns lika många anledningar och skäl att gå en pilgrimsvandring, (eller vilken tur som helst) som det finns människor som gör det.
Jag håller just nu på att kolla in: Jakobsleden, St James Way, Compostelaleden, Camiño de
Santiago, El Camino, förlåtelsens väg, the Milky Way, alla dessa namn är samma vandring. De olika namnen fann jag här. 

Den pilgrimsled jag tänkt mig är; El Camino Frances, som är den mest populära av alla pilgrimsleder som leder till Santiago de Compostela (mer än 100’000 människor vandrar den årligen). Den börjar i St Jean Pied de Port, som ligger på den franska sidan av Pyrenéerna och sträcker sig 780 km till Santiago de Compostela i nordvästra Spanien.

Vega ska i så fall så klart följa med, det har jag tänkt att även Yoda ska göra. För att ta oss ner till St Jean Pied de Port så måste vi åka tåg, svårt att flyga med två hundar. Eller flyga i sig är inte svårt, men för det måste man ha bur, så då är det lättare med tåg. Har pratat med SJ om interrail-kort och har hittat en bra lösning.
Östersund-Stockholm
Stockholm-Köpenhamn
Köpenhamn-Köln
Köln-Paris
Paris-Bayonne
Bayonne-St Jean Pied de Port

Vanligast när man går denna tur är att man bor på olika härbärgen, refugios, längs vägen. Men det går inte när man har hund. Därför tar jag tältet med mig. Hur och var jag slår upp det får bli en ett senare problem. Ska försöka hitta en bra spansk parlör att ta med, så att jag kan fråga mig fram.
Jag har beställt en guidebok om turen samt en karta. Men av vad jag förstått behöver man inte någon avancerad som det är bra skyltat.

Den 22 april ska jag försöka påbörja resan dit.


  

4 reaktioner på ”Santiago de Compostela”

  1. Hej!
   Hoppas ni har det bra i Göteborg och att våren kommit till er med lite värme! 🙂
   Tack så mycket! Hoppas våra vägar korsas någon gång igen och att det blir av att ni kan komma upp för lite vinter här i Jämtland. Blev inget denna vinter, men det måste vi se till att det blir nästa!
   Kram

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top