Via-alpina dag 132

Dag 132: Piccolo Passet-Pomieri
Man blir alltid lika glatt överraskad när det ser ut som att man måste följa en bilväg på kartan men när det i verkligheten finns en stig att gå längs! Det har varit skogsvandring för hela slanten idag. Först längs med T. Germanasca di Massello tills jag kom till la Salza och sedan genom enbart skog på GTA-leden. Det var ganska mycket upp och ned, men jag var aldrig upp på någon hög höjd. En bit över 1700 möh som det högsta. 
Ett djur som jag är väldigt rädd för, förutom ormar, är vildsvin. Här fanns skyltar med vildsvin på, så lite orolig var jag allt där jag gick! Jag passerade några småbyar längs vägen så som Didiero, 1260 möh och Rodorett0, 1500 möh. Men mest var det bara skog utan bebyggelse hela vägen fram till Ghigo, 1455 möh.
Idag har jag lyckats med den fantastiska bedriften att tappa bort min mobiltelefon. Jag gick tillbaka och kollade efter den, men det var lite som att leta efter en nål i en höstack. Jag upptäckte att den var borta några timmar efter att jag sist använt den, så den kunde i princip vara varsomhelst på den sträckan. Som tur var hittade jag ett Wifi-nätverk i Ghigo. Något jag inte lyckats koppla upp mig på på tre veckor. Så jag kunde i alla fall kontakta omvärlden! Nina ska komma och vandra med mig from fredag, så nu har vi iaf bestämt mötesplats också och ett datum, tid är det svårare att bestämma. Så vi får göra som man gjorde innan mobiltelefonens tid helt enkelt. Efter flera timmar i Ghigo på baren med internetuppkoppling gick jag lite över en kilometer till en camping. Där passade jag på att tvätta mina kläder. Som klockan var över sju när jag stoppade kläderna i maskinen, så sa kvinnan som arbetar här att hon skulle ta hand om dem åt mig. Alltså ta dem till ett varmt rum så att de skulle vara torra tills imorgon! Det sista jag såg av kläderna var hur orent vattnet genast blev när maskinen fylldes med vatten, så extremt välbehövligt! Imorgon bitti ska jag ta en dusch och sedan få klä mig med rena kläder. Vilken lyx!
Hundarna har varit på bushumör hela dagen. Vi började dagen med en halvtimmes lek innan jag packade samman allt. Vi lekte allt från kurragömma, kasta pinne, balansövningar och tagen. Sedan har vi lekt mycket under dagen. Det är viktigt att det här med att vandra förblir roligt även för Vega och Bounty!

Scroll to Top