Via-alpina dag 142

Dag 142: R. Molino Vecchio-Rif. Talarico
Vi vaknade till en grå dag. Det var dimma när vi steg upp och vi hade dimma när vi gick och lade oss. Regnet har kommit och gått under dagen, men som tur var ingen ordentlig skur förrän vi hade fått våra tält på plats.
Vi började med att följa vägen upp till Ferrere, 1888 möh. Sedan började vi att följa en stig istället, en stig som inte kändes allt för vältrampad då den var tämligen igenvuxen med högt gräs. Jag hade inga regnbyxor på mig så jag blev rätt så blöt om benen.. Vi började med att gå nedåt innan det vände vid ett vattendrag. Vi gick så upp till passet Colle di Stau, 2500 möh. På vägen upp stannade vi och plockade hallon och blåbär. Väldigt gott!
Från passet gick det sedan bara nedför tills vi kom till Giardino Botanico Alpine Zodohn, 1750 möh. Alla hus var igenbommade så vi slog upp våra tält på andra sidan vägen vid en rastplats. Vi hann inte mer än få tälten på plats förrän det började regna igen. Det mesta börjar att vara rätt så blött eller fuktigt. 

Rulla till toppen