Via-alpina dag 143

Dag 143: Rif. Talarico-S. Bernolfo
Vi vaknade till en härligt går dag. Regnet ville inte helt sluta. Men det var mest bara småskurar som kom iaf. Helt plötsligt medan vi åt vår frukost så lättade dimman! Men bara för en kort stund, men tillräckligt för att vi skulle få en skymt av hur landskapet egentligen såg ut! Det var betydligt backigare mot vad vi sett framför oss igår när vi kom. 
Vi började att gå upp mot passet Passo di Scolettas, 2223 möh. På vägen upp hittade vi ett fint hallonsnår som var täckt av mogna hallon. Uppe på passet stannade vi och fikade. Just som vi skulle till att packa oss samman igen för att gå vidare, tjocknade dimman och ännu en regnskur föll över oss. På vägen ned från passet fick vi gå genom en liten tunnel i berget. Väl nere Vallone del Piz tappade jag helt orienteringen pga dimman. Men vi hittade rätt även om det kändes som att vi gick åt helt fel vädersträck. Vi gick upp till Rif. E. Zanotti och vidare upp till passet Passo di Rostagno, 2536 möh. 
Vi gick ner till Rif. Migliorero, 2094 möh. Där vände det igen och vi gick upp till dagens tredje och sista pass Passo di Laroussa, 2471 möh. När vi började gå uppför så började även dimman att lätta så från passet hade vi utsikt för första gången på hela dagen! Men på vägen ned till San Bernolfo, 1702 så drog den in igen. Nere i den lilla byn blev vi visade till en lämplig tältplats och efter att vi lagat och ätit vår middag så gick vi upp till refugiet för lite efterrätt, varm choklad och vin : ) 

Rulla till toppen