Via-alpina dag 146

Dag 146: St Sauveur sur Tinée-St Martin Vésubie
Större delen av natten lät det som om våra tält var inringade av apor som inte ville göra annat än att attackera! Antagligen var det fåglar, ödlor och andra djur som förde oväsen. Ekollonen och kastanjerna lossnade från sina träd och dundrade i marken. Ibland låter naturen på ett nästan läskigt sätt! Oftast är jag oberörd av det mesta, men i natt var jag lite småskraj nån av gångerna som jag vaknade. 
Vi började dagens vandring med att fortsätta längs den gamla krigsvägen som numera är mer av en stig till Rimplas. Idag kändes det verkligen att vi kommit bort från de högre bergen. Landskapet är grönare och erbjuder mindre utsikt. Men det är variationen som gör det! För första gången kändes det att slutet av denna tur börjar att närma sig. Monaco är nära nu. 
Från Rimplas fortsatte vi längs GR 5 upp till la Roche, St-Dalmas och till sist dagens högsta punkt la Colmiane på strax över 1500 möh. La Colmiane är en liten skidort så det mesta var stängt. Men vi gick till en restaurang och åt glass som var tillverkad på plats av restaurangens ägare. Det var så gott! Även idag har temperaturen legat på kring 30 grader, så att svalka sig med en glass var fantastiskt. 
Vi fortsatte sedan ned till St-Martin-Vésubie. Där stannade vi på en camping. Skönt att kunna ta en riktig dusch! Att tvätta sig i bäckar i all ära, men det är bra nog skönt att ta en dusch mellan varven!

1 reaktion på ”Via-alpina dag 146”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top