Via-alpina dag 147

Dag 147: St Martin Vésubie-Belvédère
I morse tog vi en rejäl sovmorgon. Eller jag vaknade i samma tid som jag alltid gör men vi sköt på starten. Vi lämnade inte denna mysiga trädgården med alla sina fruktträd förrän efter klockan 11. Vi fortsatte då längs GR52A först längs en smal asfalterad väg och sedan längs stig. 
Precis som igår har vi haft det väldigt varmt. Runt trettio grader. Som tur är har vi mest rört oss i tallskog och träden gav uppskattad skugga. Vi började med att gå upp till dagens högsta punkt, 1368 möh. Därifrån rörde vi oss nedåt till 936 möh. Enligt våra guidepapper skulle vi gå genom Berthemont-les-Bains, en plats vi aldrig riktigt fann.. Så vi gick istället vidare direkt upp till 1132 möh. Eller direkt och direkt, det gick rätt så trögt, det har det gjort hela dagen. Höjdmeterna har varit väldigt utdragna med mycket platt emellan. Det hann vända ett par gånger till innan vi kom fram till en lämplig tältplats strax innan Belvédère.

Rulla till toppen