Via-alpina dag 148

Dag 148: Belvédère-Col du Turini
Vi började dagen med att gå den korta biten som var kvar genom skogen ned till Belvédère. VI hade stora planer när vi började gå på att köpa och äta nybakade croissanter på ett café. I Belvédère fanns inte många caféer att tillgå idag och bageriet var stängt. Det här med öppningstider och dagar är inte helt logiskt i Frankrike för en svensk. Summa summarum så fanns inga croissanter! Men vi kunde åtminstone köpa lite mat på minimataffären. 
Hela dagen har vi gått genom skog. Mest tallskog har vi rört oss genom. Nästa samhälle vi kom till var la Bollène-Vésubie. Där hade vi tänkt att köpa på oss både middagsmat och annat. Det gick inget vidare för där var både bageri och mataffär stängda på onsdagar. Det slutade iaf med att en restaurangägare skickade med oss en baguette från igår. Med orden den är ”degoutant” (med reservation för stavningen). Oss gjorde det då ingenting mer än att det gav hopp om att överleva fram till Col du Turini. 
Vägen till passet kändes betydligt längre än vad den såg ut att vara på kartan. Som avslut för att komma upp till det så väntade 1100 höjdmeter. Men v´det gick bra för vi hade som mål att äta på en restaurang där uppe. När vi hade ca 100 höjdmeter kvar så började det att regna, något som var rätt så väntat då hela dagen varit mulen. Vad vi däremot inte räknat med var att det mesta uppe på passet var stängt för säsongen. Två restauranger var öppna. Efter att ha slagit upp våra tält gick vi ned för att välja. Fast då hade vi inte längre mycket till val. Den ena hade stängt för dagen (19.00) och den andra serverade bara mat till personer som bodde på deras hotell. Summa summarum på det, vi kunde inte äta på restaurang. Men det var ingen större fara, ryggsäckarna var inte helt tömda på mat! 

Rulla till toppen