Via-alpina dag 149

Dag 149: Col du Turini-Sospel
Vilken fantastisk början på dagen. Efter en natt med väldigt lite sömn. Det pga att vi hamnat mellan två grupper med brunstiga lamor som skrek på varandra natten igenom.. För att återgå till morgonen så hade vi först en vacker soluppgång och sedan frukost på restaurangen som hann stänga igår. Allt som vi letat efter tidigare hade vi helt plötsligt framför oss på våra tallrikar. Det var båda croissanter och pain au chocolat! Samt baguette såklart. Till det så drack jag varm choklad. Det var väldigt gott men jag erkänner, det var lite tungt att börja gå efter den frukosten! 
Vi gick upp till dagens högsta punkt 1754 möh innan det vände ned till Moulinet 800 möh. Det var en vacker vandring i skogen. I Moulinet fanns en liten matvaruaffär så att vi kunde köpa det mest viktiga. Innan vi fortsatte att gå längs GR 52A. Det nedladdade spåret till GPSen från via-alpina.org visade inte detsamma som kartan så att det blev lite tokigt till att börja med. Men vi insåg rätt så snabbt att de inte stämde överens med varandra så då skippade vi helt enkelt GPSen och körde på enbart kartan. Det var en av de vackraste lederna på kanske hela turen! Den gick på ungefär samma höjd en längre sträcka och utsikten därifrån var så vacker! När vi däremot skulle börja gå nedåt mot Sospel blev vi lite paffa för helt plötsligt var vi mitt i en downhilltävling. Vi var därför tvungna att stanna i närmare två timmar. Något vi inte direkt hade med i våra beräkningar. Det betydde att vi inte hann ned till själva Sospel innan alla affärer stängde.. Men på samma camping som alla cyklister stannade på träffade vi en trevlig fransman, Simon. Han erbjöd oss att låna deras kök så att vi kunde koka upp vatten och sedan kom han med mat åt oss! Lyckan total! 

Rulla till toppen