GR20, Dag 2: Refuge d’Ortu di u Piobbu-Refuge de Carrozzu

GR20, Dag 2: Refuge d’Ortu di u Piobbu-Refuge de Carrozzu
Horisonten lystes upp av blixtar när vi klev upp i morse. Bortsett från det var det helt svart fram tills att solen sakta började att leta sig fram och färga den andra horisonten i ett gyllene sken. 
Naturen är väldigt dramatisk här på Korsika, helt magnifik helt enkelt för att uttrycka det som fransmännen. Det blev en förvånansvärt stor skillnad rent terrängmässigt idag mot igår. Den var betydligt mer dramatisk idag. Vi började med att gå upp till passet Bocca di Pisciaghja, 1950 möh. 
Från passet så fortsatte vi upp till 2041 möh. Det gick en del upp och ned innan vi var framme vid högsta punkten och sedan gick vi ned innan det vände igen och vi gick upp till nästa pass, Bocca d’Avartoli, 1898 möh. På vägen upp till det passet så var det några av de brantaste passagerna på hela dagen. Där var hundarna tvungna att få hjälp med lyft och påputtning för att ta sig upp. Men det gick utan större svårigheter. Hade hundarna inte haft den erfarenhet dem har hade det säkert varit en hel del trixigare!
Sedan gick vi lite upp och ned tills vi kom till nästa pass Bocca di L’Innominata, 1912 möh. Från där var det sedan bara nedför i ett härligt regn till stugan Refuge de Carrozzu, 1270 möh.
Idag är det första oktober och det känns verkligen att det är höst. Både på vindarna och regnet. Naturen har även klätt sig i sina vackra höstfärger.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Rulla till toppen