GR20, Dag 3: Refuge de Carrozzu-Refuge Ascu Stagnu

GR20, Dag 3: Refuge de Carrozzu-Refuge Ascu Stagnu
 Regnandet upphörde någon gång under natten så vi fick vakna till en vacker dag! Så snart det ljusnade vid sju så började jag, Nina och hundarna att gå. Först gick vi ned ett stycke genom skogen till en hängbro. Därefter började det att gå uppför längs hällar och skravell till sjön Muvrella, 1860 möh. Att kalla det en sjö var att överdriva lite, det var mer en liten pöl. Från sjön fortsatte det sedan upp till passet Bocca di a Muvrella, 1980 möh. Sedan gick det ned lite för att sedan vända att till nästa pass Bocca di Stagnu, 2010 möh.
Vägen upp var vacker och mindre trixig mot igår så hundarna klarade det galant. På två ställen behövde dem lite hjälp, men annars så löste dem alla svårigheter själva. Vägen ned till Refuge Ascu Stagnu, 1422 möh var relativt enkel. I alla fall om man jämför med hur resten av vägen varit. 
Sedan start har vi mött på ungefär samma människor. 2 fransmän som vandrar tillsammans, 3 Israeler samt ytterligare 2 fransmän. Alla är dem extremt trevliga så vi har väldigt roliga kvällar tillsammans!

Rulla till toppen