GR20, Dag 8: Refuge de Manganu-Refuge de Petra Piana

GR20, Dag 8: Refuge de Manganu-Refuge de Petra Piana
Det hade visserligen slutat regna när vi började att gå i morse, men dimman ville inte släppa taget om dagen. Så hela vägen upp till GR20s högsta punkt Brèche de Capitellu, 2225 möh. Det var rätt så blåsigt så idag var första dagen som det kändes kyligt på riktigt! Uppe på passet satt en tjej som var så kall om händerna att hon inte ens kunde stänga sin jacka. Nina hjälpte henne med att både stänga jackan och att dra på strumpor och plastpåsar på hennes händer. När vi mötte henne senare hade hon fått upp värmen igen och var mindre skärrad.
Medan vi var på passet så sprack det upp och vi belönades med en vacker utsikt! Vi gick längs en hög rygg med några små svårigheter på tills vi nådde och en del upp och ned tills vi nådde Bocca Muzzella, 2210 möh. Idag har vi haft utsikt över flera sjöar. Fram tills igår hade vi bara sett småpölar! 
Vi gick ned till Refuge de Petra Piana, 1842 möh. Där satte vi upp våra tält och mötte upp våra tre israeliska vänner 🙂

Rulla till toppen