4/4-15 Kroksjön-Kittelfjäll

4/4-15 Kroksjön-Kittelfjäll

Dag 43
I natt ville Alice gå ut och kissa vid tre, synen som möter mig när jag öppnade upp tältet var oslagbar. Ett norrsken som spelar över himlen! Iofs var synen kanske inte helt och hållet oslagbar för synen jag möttes av i morse gick inte av för hackor den heller. Helt blå himmel och en gnistrande värld. Det var en rätt så kall natt och kylan skapade mängder av frost, frosten gnistrade likt diamanter på allt den satt sig på. Underbart!
Skidturen ner till Kittelfjäll var helt fantastisk! Jag mötte inte så många skotrar under förmiddagen och kunde njuta av äkta fjälltystnad. Det var helt vindstilla och när jag och hundarna inte rörde på oss hördes inte ett ljud. Att inte höra någonting är vackert. Att höra absolut ingenting är lika fint som att höra ens favoritmusik! 
Jag följde leden ner till Valsjön och upp till Kittelsjöarna. Vid Kittelsjöarna började det att vara skotrar överallt. I ett svischade dom förbi eller så lekte några i nån sluttning. Att skida mellan Fågelfjället och Kittelfjället var så himla vackert! Längre stunder var det så varmt och skönt att jag kunde skida i enbart sportbh. Älska vårvintern! 
Från Björnkullen gick det rätt så brant nedför, jag är glad att snön hade mjukats upp så att vi sjunk ned en bit i den, för fy satan vilken fart vi skulle ha fått annars. Som det kom så många skotrar satt Alice fast i mig hela tiden och hon sprang det snabbaste hon kunde, läskigt fort ibland. Det kom två skotrar som bestämde sig för att köra om oss, men så snart dom kört förbi saktade dom ner och höll en lägre fart än mig och hundarna. Hundarna bestämde sig för att passera och sprang därför ännu snabbare. Där gällde det att vara mjuk i knäna för pucklarna gjorde att både jag och pulkorna ofta lättade från marken! Medan jag kämpade för att hålla mig på fötter kom 6 stycken yngre skoteråkare som låg precis bakom mig, när leden äntligen flackade ut stannade hundarna och dom körde förbi och applåderade och gav tummen upp. Kan gissa att det var lite av en syn. Men jag stod iaf kvar på fötterna 🙂
När jag gick in på den lilla matbutiken här i Kittelfjäll kom ägarinnan fram till mig och frågade ”med den där brännan måste du ha varit ute ett tag?” Jag svarade vad jag är ute på för något och varifrån jag kommit. Då ropar hon en medarbetare till sig och säger åt henne att hämta en keps som jag skulle få i present 🙂 På hotellet åt jag sen en pizza innan jag åkte ner till skogen för att sätta upp tältet. 
Kontraster. Gårdagens lägerplats var helt tyst och stilla, här dunkar musiken från after-skin! 

1 reaktion på ”4/4-15 Kroksjön-Kittelfjäll”

  1. After-skin är väl ett bra smeknamn för det det du har satt på dina fötter också 🙂

    Snart ser du ut för övrigt ut som en del av innevånarna i Stora Blåsjön brukade se ut till påsk på den tid man var där den tiden varje år.

    Fortsätt framåt. Hysteriskt intressant att läsa om dina äventyr.

    /Leif

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen