15/4-15 Kojvattnet-Valsjöbyn

15/4-15 Kojvattnet-Valsjöbyn

Dag 54
I mitten av april är det inte så konstigt att man har aprilväder. Aprilväder är en konstig företeelse, men alla typer av väder på en och samma dag. Helst på en och samma gång. Idag har det blåst en hel del och varit helt vindstilla. Det har snöat, regnat och haglat samt varit uppehåll och solsken. 
Det tog i och började blåsa i natt och i tillägg till vinden så föll nån cm snö. Vinden transporterade dock bort det mesta av den. När vi började skida var det uppehåll i nederbörden för en stund, men vinden fortsatte att blåsa. Vi började med att runda Sjultern och gå in i Norge. Vi gick några kilometer i Norge innan vi vek tillbaka in i Sverige vid Sjkrihtie. Följde dalgången ner till Storbäcktjärnen. Från Storbäcktjärnen gick vi till Skottland och. 
Kombinationen vind och massa renar i närheten ger en extremt ofokuserad Alice. Hon drog åt precis alla håll förutom i den riktning jag ville..  
Fram till Skottland gick vi helt oledat och obanat. Det är något visst med att gå ospårat!  Vid Stortjärnen kom vi på leden som går ner till Valsjöbyn. Vi hade snö i stort sett hela vägen ner till själva byn. Helt fram tills vi hade några hundra meter kvar till riksväg 340. Då var det bara att montera på hjulen och slänga skidorna på toppen för att börja gå. När vi kom ner till huvudvägen så visste vi inte helt hur vi skulle göra, alltså vart vi skulle tälta. Medan vi stod där och dividerade så mötte vi en man och frågade honom om möjligheter. Han ringde till ägaren av vandrarhemmet. Så det slutade med att vi inte tältade utan tog vårt pick och pack och gick det. Klockan hade då hunnit bli mycket. Väldigt mycket. Jag och hundarna var supertrötta vilket man nog kan se på den korta texten om en lång dag. 

Rulla till toppen