21/4-15 Skalstugan-Storlien

21/4-15 Skalstugan-Storlien

Dag 61
Vi började dagen med att skida längs en av Skalstugans privata leder, den gula, ner till Skalsvattnet. Vi korsade vattnet och kom ut vid Postmyra. Vi följde myrstråket tills att vi gensköt den ”rätta” leden. Vädret var rätt så grått till en början. Men så när vi kom upp på Hållsjörun så skingrade sig alla molnen och dimman lättade och ett fantastiskt landskap kom fram. 
Vi skidade på i det fantastiska vädret tills att vi nådde Rensjösätern med sitt rosa jaktslott. Från slottet avvek vi från leden och skidade upp på Hästryggarna. På vägen upp var det så varmt att jag kunde skida i enbart sport-bh och långkalsonger. Framme på toppen drog moln in och det började att blåsa. Det gick fort från att vara varmt och skönt till betydligt kallare. 
Nån kilometer innan Åhlénsstugan så mötte vi en pistmaskin. Den gav oss perfekta spår att åka i resten av vägen ner till Storlien. 
Nere i Storlien gick vi på Flamman och åt en fantastisk trerätters middag. Senare på kvällen så kom pappa. Vi hade en trevlig kväll tillsammans i stugan. 

Rulla till toppen