20/4-15 Gråviken-Skalstugan

20/4-15 Gråviken-Skalstugan

Dag 60
Efter en skön tältnatt så började vi leta oss upp genom obanad skogsterräng. Det är helt klart bökigare att gå ospårat genom skog, men också roligare. Uppför några knickar så fick vi hjälpas åt, men det gick väldigt bra! 
Vi letade oss till Grundtjärnvalen och vidare till Stor-Rensjön. Rensjön visade sig vara ungefär lika blöt som Gråsjön var igår. Ingen av oss var särskilt sugen på fotplask idag så istället för att gå den vanliga vägen mot Rensjöklumpen följde vi strandkaten till Lill-Rensjöns början. Där blev vi glatt överraskade av att isen var torr och fin! Så snart vi kommit över satte vi oss och lunchade. Jättetrevlig lunch på en fin lunchplats hade vi! 
Resten av dagen följde vi en kryssmarkerad led. Längs leden träffade vi två trevliga män som arbetade med lederna. Dom gör ett bra jobb! 
Vi skidade på tills vi nådde Skalstugan där vi välkomnades av fina Lisa som lät oss bo i deras härberg. Fina minnen från min vita bandet tur 2012 väcktes genast till liv. 
Dan har skidat färdigt med oss nu och åkt hem. Det finns alltid minst en anledning att fira. Idag har vi minst två, dels att Mathilda visat sig var en supertalang på turskidor och dels att det är dag 60 idag. Det firade vi med att smälta 100 gram smör i en kastrull med rom som vi sen lade en massa bullbitar i. Gott!

Rulla till toppen