28/4-15 S om Tänndalen-Storrödingtjärn

28/4-15 S om Tänndalen-Storrödingtjärn

Dag 68
Älska tältliv! Jag sov så galet gott sen fick jag, precis som igår, vakna till en fantastisk morgon! Skidturen upp till Rödfjället var helt sagolikt vacker. Flera gånger stannade jag för att bara ta in landskapet. Terrängen ner till Broktjärnskojan (supermysigt vindskydd/kåta) var bökig. Jag hann inte mer än komma in Rogens naturreservat förrän terrängen ändrades och blev mer svåråkt. Barfläckar, stenar som stack up, kuperat och småbrant mellan varven. Det var lite som att åka genom en labyrint. 
Vid Myskelvadet trodde jag mig först ha kört fast. Skoterspåren gick rakt ner i Gaaloejåkkå för att sedan försvinna. Ledkryssen fortsatte på andra sidan och jag visste inte hur jag skulle ta mig över. Där var ingen möjlighet så mycket stod klart så jag tänkte att jag skidar längs med så kanske att jag kunde hitta en snöbrygga eller något. Något fann jag, nämligen en bro(!) bara hundra meter bort. Så då var det inga problem att ta sig över. Resten av vägen till Skedbrostugan gick smidigt. 
Vid Skedbrostugan fanns bara en sak att göra. Klä av sig. Det har varit en kanondag! Bästa vädret på hela turen. Jag kunde skida i bara underkläder. Sol och vindstilla! Ljuvligt! Över Rödsjöarna stod jag och bara stakade på isen. Stakade och njöt av värmen. Nu är det inte bara vårkänslor som spritter i kroppen utan även sommarkänslor. Sol, värme och fågelkvitter samt den första fjärilen för säsongen. 
Framme vid Rogenstugan tog jag en två timmar lång lunchpaus. Jag och hundarna sov oss genom i stort sett hela pausen. Så skönt! Sen var vi redo att skida över resten av Rogen och sen upp till STFs stuga vid Storrödingtjärnen.

Dagen har varit så galet bra. Jag har varit väldigt lycklig. Tror att mina vita streck i ansiktet kommer att framstå som ännu vitare. Alla veck som bildas när jag ler får aldrig någon färg. Men det är det värt! 

 

Rulla till toppen