19/7-15 Klubbhamn-lilla Snättsundsholmen, 43 km

19/7-15 Klubbhamn-lilla Snättsundsholmen, 43 km

Havspaddlarnas blå band: dag 66
Igår var det vågor som gick att surfa längre sträckor med kajaken. Enda spåret av dom idag var rätt så stora dyningar under morgonen som så småningom försvann helt och till kvällen låg vattnet helt stilla. 
Efter att ha paddlat över Åvikebukten till Skarpudden gick vi mellan ön och Svenskskär. Vi gick iland på ön för en kortare paus. På väg till Härnösand sen hann vi inte mer än till Däggstenarna förrän hela himlen öppnade sig. Tyvärr hade jag blivit lurad av vädret samt dagens väderprognos (igen) och tagit av mig, samt packat ner, min jacka på Svenskskär. Det resulterade i en helt genomblöt underställströja när jag väl tagit mig till Fällön och kunde byta om. 
Större och mindre regnskurar avlöste sedan varandra för till sist, just innan Härnösand, helt ge med sig. Känslan att paddla mellan Härnön och fastlandet gav lite Norgekänsla. 
I Härnösandcentrum drog vi upp kajakerna för att gå äta lunch tillsammans med Gerda. Så himla trevligt att träffa henne! Med sig hade hon även Yodas valp Soffie. Mys!
Efter en längre paus paddlade vi sen vidare med kajaker fulla av mat mot Strömskaten och sen längs Hemsön upp till Snättsundsholmarna. Kvällen bjöd på vackert väder och grillning. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *