20/7-15 Snättsundsholmen-Norrfällsviken, 43 km

20/7-15 Snättsundsholmen-Norrfällsviken, 43 km

Havspaddlarnas blå band: dag 67
För en härlig start på dagen med morgondopp! Vattnet var så där lagom varmt, tillräckligt kallt för att jag skulle vakna ordentligt, tillräckligt varmt för att jag skulle kunna stanna i ett bra tag!
Lätt motvind och klarblå himmel började dagens paddling med. Vi rundade Hemsön och paddlade mot Vålsudden och Kärringbergsudden. På Bråtaudden tog vi en härlig paus på solvarma runda lena stenar och spanade på segelbåtarna som seglade förbi. Sen paddlade vi bara till Långskäret där det blev en lunchpaus i solen.
Öarna vi passerat och haft på vår västra sida har verkligen varit till hjälp idag! Vinden snurrade runt dom och gjorde att vissa sträckor blev med medvind!
Landskapet vi paddlar genom är väldigt växlande och dramatiskt. Riktigt vackert!!! 
Efter lunchen och en liten promenad upp på ön paddlade vi till Högbonden där vi gick iland och gick upp till fyren. Där visade det sig att det låg ett vandrarhem och ett café. Så jäkla idylliskt och mysigt!!! VI tog en fika och kollade runt lite på ön innan vi paddlade vidare norrut. Vi tog sikte på fyren Ytternäsan som vi paddlade förbi och stannade sen på Norrfällsvikens yttersida där det ligger en camping. Vi hade turen att nyttja deras bastu och utedusch (med varmt vatten!!!). Fantastiskt vacker utsikt över Ulvön och norra delen av Höga kusten! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *