23/7-15 Långroudde-Storgrundet, 38 km

23/7-15 Långroudde-Storgrundet, 38 km

Havspaddlarnas blå band: dag 70
Sen kväll började det tjattra utav bara den utanför tältduken. Öppnar tältet och får se en havsörn som attackerar en koloni med tärnor. Alla tärnor gick till motattack mot örnen som verkligen bombarderades av ett moln av måsfåglar. Med skickliga undanmanövrar lyckades örnen få på skäret och fånga ett byte. Det syntes att han hade rutin på det där med att sno unga tärnor. 
Det är alltid lite av en besvikelse när väderprognosen lovat bra väder med lite vind och det inte alls stämmer i verkligheten. 2 m/s var utlovat, vi fick runt 6 m/s motvind och regn. Hela dagen har vinden varit emot oss så det blev ganska tungpaddlat. Det gick ändå rätt bra att ta sig över till Järnäsudden där dagens första paus togs. 
Här har landskapet ändras en del igen, kustremsan har blivit väldigt flikig med flera smala vikar som går in på rad. 
När vi nådde Vitören hade vi 2 km med mer lä. Skönt! 
Över Örefjärden gick det också bra, men motigt. Det fanns några öar som gjorde vågorna mindre en bit ut, men för långt borta för att skänka lä. Efter att vi paddlat mellan Norrby och Norrbyskär sneddade vi över utanför Hörnefors till Storgrundet utanför Blågrundsudden. På en vacker, mysig liten ö slog vi upp tältet istället för att fortsätta över Mjölefjärden då vinden tilltog snarare än avtog.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *