25/7-15 Truthälludden-Långvikudden, 52 km

25/7-15 Truthälludden-Långvikudden, 52 km

Havspaddlarnas blå band: dag 72
För, vad som kändes som, första gången på länge vaknade jag av att det var apvarmt i tältet. Så där som det blir när solen ligger på och omvandlar tältet till en bastu. Med andra ord fick jag vakna till en strålande dag! 
Idag skulle Holmsunds sjöräddningssällskap ha en räddningsövning på den plats där vi tältade. Områdena dom täcker upp här uppe i norr är verkligen stora, vilket måste betyda att om man skulle behöva räddning kan man få vänta väldigt länge om man är på ytterkanterna av deras område. 
Med lätt motvind började vi vår paddlingsdag. Inlandsisen har verkligen lämnat spår häromkring med grund en bra bit ut från kustkanterna. Vi paddlade in till Ratan. Mysig liten by! Vi gick upp till Tullgården och besökte naturrum samt lunchade i resaurangen. Henrik åt av deras sill- och strömmingsbuffé medan jag åt rödbetsbiffar. 
Övermätta paddlade vi sen vidare förbi Dödmansudde och Dödmanskäret. Vet inte om jag vill veta varför platserna heter så! 🙂
Efter ett tags paddlade kom vi till nästa Dödmansskär. Vi paddlade in mellan Tenören och Högskäret. Däremellan var det lite av en labyrint med grund. 
Efter en del letande fann vi en tältplats på Långvikudden. Inte helt lätt i dessa kullerstenstrakter! 

Scroll to Top