26/7-15 Långvikudden-Pålholmen, 11 km

26/7-15 Långvikudden-Pålholmen, 11 km

Havspaddlarnas blå band: dag 73
Ihållande hård vind och vågor som växte sig allt större under dagen gjorde att vi inte kunde paddla längre än till Pålholmen. Fågelvägen en väsentligt kortare distans än den sträcka som vi paddlade då vi hela tiden försökte söka skydd bakom dom öar som fanns och hålla oss någorlunda nära land. 
Vindens riktning var rakt emot oss, vanligen kommer vi 6-8 km per timme, idag tog dom 11 km 3 timmar (!). 
När vi kommit runt Pålholmen tilltog både vindens styrka samt sjöhävningen, så det kändes inte längre säkert att fortsätta. 

2 kommentarer till “26/7-15 Långvikudden-Pålholmen, 11 km”

  1. Intressant blogg Lina och ett riktigt häftigt äventyr! Reagerade lite över din snabba marchfart på 6-8km/h. Hur bar du dig åt för att orka i det tempot så länge i en plastkajak?

    1. Tack, vad roligt att hör! 🙂
      Har ingen aning om vad som är vanlig matchfart eller ens vilken jag hade som jag inte hade särskilt mycket erfarenhet från paddling innan denna tur. Jag paddlade mest bara på och tog mig dit jag kom 🙂 Kanske att jag hade längre dagar än många andra så hade en lägre fart med höll på längre! Det tror jag mer på. Sen upplevde jag inte min kajak särskilt långsam eller tung när jag satt i den. Förvånansvärd lättpaddlad!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *