2/8-15 Virtakari-Kemi, Finland, 27 km

2/8-15 Virtakari-Kemi, Finland, 27 km

Bonuspaddling: dag 1
Jag var inte redo att släppa paddlingen än, övergå från att paddla till att gå. En känsla som grott i mig en period i takt med att jag sett Haparanda, rent bildligt, närma sig. På samma sätt som ett landområde sakta höjer sig över horisonten och långsamt blir tydligare i takt med att man kommer närmre. På långt håll kan man inte skönja mer än en diffus färgändring som avviker från resten av horisonten. Långsamt framträder färger och former som så småningom får skärpa och hela landskapet blir tydligt.
Jag kände bara att jag ville ha mer av det, mer av allt det goda från paddlingen. Så jag bestämde mig ganska snart för att fortsätta in i Finland! 
Så jag paddlade över Torneälv till Näätsaari för att fråga om var jag kunde tänkas få tg i sjökort. Ingenstans idag trodde dom. Mitt sjökort tog slut vid Röyttä, så jag började med att paddla dit. Jag hade kollat lite på GPS:en, vilken jag inte har någon mer karta än den förinlagda i. Stora öar finns med som plumpar, men inga mindre. Jag kunde dock se att så länge jag skulle paddla rakt österut skulle jag hamna i Kemi. Så det var vad jag gjorde med vinden i ryggen. Jag började med att paddla till ön Kuusiluoto, vilken fanns med på GPSen. Där stannade jag för att fika och sträcka på benen. För därifrån skulle jag ha minst 15 km utan några öar eller fastmark. Det stämde emellertid inte såg jag sedan. Men bäst att ta det säkra före det osäkra.
Det var häftigt att se Kemi långsamt växa sig fram framför mina ögon likt beskrivningen ovan. Först såg det bara ut att vara några torn som stack upp ur vattnet. 
I Kemi gick jag iland i gästhamnen. Längre än så vill jag inte paddla utan sjökort. Jag letade reda på en kiosk och köpte ett simkort till paddan och letade sen reda på en tältplats.

1 reaktion på ”2/8-15 Virtakari-Kemi, Finland, 27 km”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen