PCT – här kommer vi!

Den 11 timmar långa flygresan från Stockholm till Los Angeles gick bara bra. Jag sov en stor del av tiden, men stunderna jag var vaken fick jag se mycket spännande. SAS-planet var utrustad med kameror så att vi kunde se på skärmar framför oss landskapet under oss. Bla fick vi se Grönland!

Tidsskillnaden mellan Sverige och Los Angeles är åtta timmar. Vi landade kl. 12.00 lokal tid, vilket är kl. 20.00 hemma i Sverige. Det tog ganska lång tid att ta sig genom alla kontroller och få ut sitt bagage. Men vi hade aldrig några problem, det tog bara lång tid.

Vi tog en taxi från flygplatsen till hotellet vi skulle stanna på i LA. Vi stannade på ett hotell i downtown. Att lära sig att hitta här är så mycket enklare än hemma. Tom jag med mitt urkassa lokalsinne lyckades hitta rätt tack vare rutnätet av vägar 🙂
Trots att klockan inte var mycket lokal tid hann/orkade vi inte fixa med så mycket den dagen. Jag skaffade ett simkort och sen kollade vi in utbudet av mataffärer. Dagen därpå gick vi till dessa mataffärer för att köpa mat till dom första två veckorna längs leden. Hälften av maten postade vi till Warner Springs som vi kommer att passera om en vecka. Vi postade även vår ”Bounce Box” som innehåller extra kläder, skor och utrustning till Idyllwild som vi kommer att nå om ca två veckor. Den lådan kommer vi hela tiden skicka framför oss och ha tillgång till vid ett antal tillfällen under turen.

Idag, 30 april, tog vi tåget ner till San Diego där en trailangel, Bob, hämtade upp oss på tågstationen. I Bobs minibuss fanns 5 stycken glada vandrare till som Bob hämtat upp på flygplatsen och tågstationen tidigare under dagen. Hemma hos Bob, där vi mellanlandade en snabbis, väntade ytterligare en vandrare. Tillsammans åkte vi alla nio hem till två andra trailangels, Frodo och Scout, där fler vandrare fanns plus ytterligare några trailangels. Alla bjöds vi på en brakmiddag med Hawaiitema. Det första vi fick göra var att svira om till hawaiiskjorta och andra saker som hörde temat till. Till middag blev det massa gott, som fruktspett, ceviche, ananasbål, grillad ananas, kyckling och tofu samt olika sallader. En jättetrevlig kväll! Gästfriheten var enorm och vi är oerhört tacksamma. Dessa människor gör detta helt frivilligt och utan att ta betalt. Frodo och Scout har i år redan hjälpt över 500 vandrare med transporter och övernattningar i deras hus samt middagar och frukostar. Bob som vi stannade hos har gjort det samma för 150 vandrare hittills i år.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

imageimage

Scroll to Top