Pacific Crest Trail, Dag 1

Pacific Crest Trail, Dag 1
Campo-4 km innan Lake Morena, 28 km.

1 maj 2016

Kl. 04.00 ringde klockan i morse och det var dags att göra sig i ordning för avfärd från Bobs hus i San Diego till Campo. Efter att ha packat och alla ätit frukost som Bob bjöd på var det dags att packa oss in i bilen. 7 förväntansfulla vandrare blev skjutsade hela vägen fram till monumentet vid pacific crest trails startpunkt precis vid den mexikanska gränsen. Alla var nog rätt så laddade och taggade, spänningen kändes i luften.

Framme vid monumentet, kl. 05.45, skrev alla in sina namn i loggboken och tog dom obligatoriska bilderna på sig själv och monumentet. En efter en började sedan att ta dom första stegen mot Kanada.

Fram till klockan tio hade vi det svalt och skönt. Då skingrades molnen och det blev allt varmare. Vi hade ändå tur med temperaturerna hela dagen, ofta är det betydligt mycket varmare här mot vad vi hade det idag. Temperaturen har legat på mellan 20-25 grader.

Det är en helt ny typ av terräng och landskap för mig, så jag hade inte kunnat föreställa mig innan vad som väntade. Det har varit mycket grönare än jag räknat med, trots torka och ett sandigt, stenigt landskap. Leden har kantats av blommande kaktusar och andra växter i alla tänkbara färger och områden med två meter hög ljung, mestadels har det varit låga träd och buskar anpassade till detta klimat men på några platser, bla i dalgången Hauser Creek var det betydligt mycket frodigare trots att ån som runnit där var helt torrlagd.

Leden har tagit många tvära svängar, vilket gjorde att jag i början helt tappade känslan för väderstrecken.

I princip alla som vi mött har burit väldigt lätt och slimmad packning. Nedbantat och minimalistiskt. I övermorgon kommer vi att komma fram till Mt Laguna, där finns ett postkontor, efter det kommer det kommer våran packning att vara något lättare 😉 vi startade vandringen med totalt 17 liter vatten, då inget vatten fanns att tillgå under hela dagen. Det kan tyckas vara överdrivet mycket, men faktum är att det mesta av vattnet blivit uppdrucket under dagen. Även om det varit lite svalare mot vad det brukare vara här, kändes det väldigt varmt i jämförelse med temperaturen hemma i Sverige!

Mina prinsessan på ärten fötter har helt glömt bort hur det är att vandra! Efter halva dagen började dom klaga högljutt. Tänk att jag glömmer från gång till gång hur det är i början innan kroppen anpassat sig.

Vi har sett flera spännande djur, ca 100 ödlor, 2 olika ormarter, nån form av jordekorrar, en ”horny toad” som inte är en padda som namnet antyder utan en salamander enligt den kvinna som visade oss den, flera olika rovfåglar samt andra fågelarter.

Sammanfattningsvis så har det varit en väldigt bra första vandringsdag och jag ser med spänning fram emot resten!

imageimageimageimage

imageimage

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Scroll to Top