Pacific Crest Trail, dag 23

Pacific Crest Trail, dag 23
blomstergården-Wrightwood, 20 km
PCT mile: 369.8

23 maj 2016

Att vakna innan solen stiger upp över bergen och färgar hela världen i guldtoner är något jag verkligen gillar. Morgonen var småkall och strålande vacker. En tunt lager med frost täckte tältduken.

Vi lämnar vår tältplats på ca 2000 möh och går upp till 2500. Stiger går i huvudsak genom tallskog med stora träd och är jättefin. Utsikten är vacker och vi ser många fåglar och ekorrar.

Efter att ha nåt dagens högsta punkt vänder det och vi börjar gå nedåt och kommer fram till slalombackar. Och till sist Highway 2. Det visar sig snart att Wrightwood är en vandrarvänlig småstad och vi behöver inte vänta länge på att få lift. En kvinna som bor i området kör sträckan mellan leden och staden flera gånger dagligen för att plocka upp vandrare och hon lämnade av några vandrare strax efter att vi kommit dit och fick skjuts av henne ner till wrightwood.

Vi fixar med allt som ska fixas med när man kommer till civilisationen; handlar mat, packar om osv.

Vi tar in på ett motell som heter Pines motel. Det blev lite av en besvikelse.. Tvättmaskinerna var ur funktion, strålen i duschen i det närmaste droppade bara och temperaturen på vattnet ändrade sig som det ville.. Tvättade all vår tvätt i handfatet.

På kvällen kom Henriks vän Mathias på besök. Mattis bor till vardags i Alaska, men av slump var han i området på jobb just nu. Det blev en kväll med mycket prat och skratt. Trevligt!

image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image imageR

Rulla till toppen