Pacific Crest Trail, dag 24

Pacific Crest Trail, dag 24
Wrightwood-tallskogen vid Mt Baden-Powell, 16 km
PCT mile: 378.7

24 maj 2016

Det blir en lugn morgon. Henrik och Mathias lagar omelett på 12 ägg på Mathias kök som han bär ut från ”trucken”. Den steks i en gjutjärnspanna och får ett ostljus i mitten. För imorgon är det min födelsedag.

Efter att ha packat oss ut ur rummet skjutsar Mathias oss tillbaka till leden. Vi lämnade solen i Wrightwood och hamnade uppe bland molnen. Efter ett par koppar kaffe ger sig Mathias av norrut och vi fortsätter att gå. Med oss får vi kilovis med torkad frukt och renkött. Ryggsäckarna är som vanligt tunga just efter omproviantering.

Vi vandrar genom kylan mot Mt Baden-Powell. Efter att ha nåt Vincent Gap Trailhead börjar leden att gå i serpentin upp på detta berg. 2860 möh ligger toppen på. Väldigt speciella tallar växer på denna höjd. Tallarna i kombination med dimman gav en trolsk stämning. Det blåser rätt så hårt när vi går över ryggen och upp på själva toppen. Vi bjuds inte på mycket utsikt, molnen ligger för tätt. I så korta stunder lyser solen igenom och man kan nästan se vad som finns därute.

Vi hittar en fin tältplats på 2800 möh.

image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image

Rulla till toppen