Pacific Crest Trail, dag 25

Pacific Crest Trail, dag 25
tallskogen vid Mt Baden-Powell-Cooper Canyon Trail Camp, 27 km
PCT mile: 395.7

25 maj 2016

Min 28:onde födelsedag!

Det var en kall natt med minusgrader. Med varma kläder och sovsäck går det bra. Men det är många på leden som sliter med det kallgrader.

Vi kommer igång att gå vid 7.25 efter att ha ätit vår vanliga grötfrukost. Med torkade äpplen blev den så mycket bättre! Vi r ovanför ett molnhav som breder ut sig på vår vänstra sida. På vår högra är det helt klart.

Vi fick en fin start på dagen. Men det börjar kännas att vi gått ett tag. Sega och trötta. Vi går ned mot highway 2. På vägen ner mötte vi en koreansk pensionärsgrupp från Los Angeles. Dom bjöd på färsk frukt och gurkor. Gruppen var lite utspridd så vi möter flera glada grupper, en av dom spelade musik och bjöd på härlig stämning. Vi stannar till vid en rastplats intill motorvägen och äter lunch i dimman innan vi åter går uppåt igen.Vi har liksom alla andra drabbats av ”hiker hunger”, blir aldrig riktigt mätt, ständigt småhungrig. Eller inte alltid bara småhungrig, ibland galet hungrig.

Dimman kommer och går. Det var väldigt fuktigt varje gång vi var inne i dimman, så pass att det började droppa från träden. Så det var blötare under träden än bredvid. Det har varit kallt i luften hela dagen, mer vandrarvänligt.

Vi får gå en omväg längs motorvägen till Buckhorn camping då leden var avstängd pga en hotad gulbent groda. Kommer tillbaka till leden efter att ha gått längs Buckhorn trail och tältar vid Cooper Canyon Trail Camp. Till middagen blir det dagen till ära ett glas vin. Trevligt! Pratar med en Japan ”Jazzman” en stor del av kvällen. Trevligt!

image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image

image

Rulla till toppen