Pacific Crest Trail, dag 88

Pacific Crest Trail, dag 88
tältplats nedanför Hat Creek Rim-: 36 km
PCT mile:

27 juli 2016

Vi kommer iväg 6.30. Blink ca en timme efter oss. Natten var väldigt varm, omöjligt att sova med sovsäck, tom bara reselakanet var för varmt. Vi går på bra, väl medvetna om att dagshettan snart kommer att komma ikapp oss. Vi går över savannliknande landskap och vulkaniska stenar. Vi når vårt första vatten efter några Miles gång vid en kraftdamm där det står flera människor och fiskar öring. Det ligger ett stort fiskkläckeri bredvid dammen och fisk utsätts med jämna mellanrum. Luftrummet domineras av fisksökande rovfåglar. Vi ser en fiskgjuse som dyker och tar en öring samt flera kalkongamar cirkulera eller sitta i träd längst vattnet. Vi går längst vattnet och får då se flera pelikaner.

Vi går uppåt i ekdominerad skog och tar oss genom supervärmen till Burney Mountain Guest Ranch. Mycket trevligt och avslappnat ställe. Blir mötta med hemgjord glass och snabbinstruktioner över hur dusch och tvätt fungerar etc. Perfekt ställe att vila och vänta ut värmen på. Luftkonditionering, jättegod lunch för $10. Vi duschar, tvättar våra kläder som sen torkar på några ynka minuter i solen, annars bara är vi. Skönt. Skjuter på avgång in till det sista, äter även middag innan vi går vidare samtidigt som solen går ner. Det blev burrito både till lunch och middag, så mycket mat, men så gott. Paltkoma deluxe.

Sista biten av vandringen blir med pannlampa på. Stannar en snabbis vid trail magic i mörkret, iste och elektrolytdryck, sen vidare. Tältar intill stigen och ställer klockan på 04.10. Det enda rätta när prognosen är som den är.

image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image

Rulla till toppen