Pacific Crest Trail, dag 89

Pacific Crest Trail, dag 89
-Clark Spring: 36 km
PCT mile: 1441.6

28 juli 2016

Väckarklockan ringer strax efter kl. 04. Det är ännu mörkt ute så vi får rodda med pannlampor på. Första timmens gång är även den med pannlampa. Tanken var att vi skulle stanna till vid Burney Falls Park för att komplettera med mat. Vi kom dock dit så pass tidigt att butiken ännu inte hunnit öppna, så istället bestämde vi oss för att rationerna den mat vi har och fortsätta för att nyttja dom svala morgontimmarna på bästa sätt.

Vi går på och kommer till en stor damm, som vi går över innan det börjar gå uppför, och fikar på andra sidan av den.

Solen började värma och enligt prognos skulle det vara runt 105 grader F idag. Det känns bra att vi tog oss upp för den första branten och upp på lite högre höjd innan solen började gassa som värst.

Vi bestämmer oss för att ta en siesta vid Screwdriver Creek. 4 timmar i skuggan. Jag sov minst två utav dom under ett träd i den torra barrskogen.

Som tur var gick leden mestadels genom skuggande skog idag, men vi passerade några platser med fin utsikt mot Mt Shasta. Det är svårt att få allt hela tiden, skugga och utsikt hör sällan ihop, så mixen som var idag var perfekt.

Vi tältar vid Clark Spring. Efter en dryg timme kommer Blink och gör oss sällskap.

image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image

Rulla till toppen