Pacific Crest Trail, dag 117

Pacific Crest Trail, dag 117
Elk Lake Resort-strax utanför Obsidian: 35 km
PCT mile: 1971.5

25 augusti 2016

Väntar på att affären ska öppna kl. 9. Jenny säger adjö och åker mor Seattle med Steven.

Elk Lake Resort ligger intill en liten sjö som trots sin storlek har uthyrning av segelbåtar m.m. Efter att ha handlat lite på den dyraste butiken hittills ($14 för 2 dricker och 2 snickers) går vi 2 Miles upp tillbaka till PCT-leden. Därifrån går vi 8 km till Sisters Mirror Lake som vi lunchar vid.

Möter många southbounders, både thru- och sektionsvandrare.

Landskapet börjar nu att ändra skepnad ju närmare dom snöklädda topparna vi kommer. Skogen glesnar och landskapet börjar att domineras av vulkaniskabergarter och mera öppna fält. Enligt oss vackrare och mer spektakulär natur mot vad det varit på länge då vi mest gått genom fnösktorr, halvdöd skog.

När vi kommer in i Obsidian-området så täcks marken av just den bergarten, en svart glänsande bergart som får marken att se blöt ut/glittra i solskenet. I Obsidian-området råder tältningsförbud och vi tältar på första bästa ställe utanför det.

image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *