Pacific Crest Trail, dag 137

Pacific Crest Trail, dag 137
liten torr äng-Snoqualmie Pass: 26 km
PCT mile: 2390.3

14 september 2016

Så skönt med en något mildare natt! Jag vet, det har varit mycket skrivet om nattemperaturen, men den påverkar verkligen hela dagen med. Det är lite svårare att sova gott när det är kallt och man fryser.

I en John Bauer-liknande skog med mycket mossa och grönska började vi dagens vandring. Som tidigare dagar var det egentligen lättgått, men mina fötter mådde allt sämre. Svårt att gå, speciellt nedför. Med en småhaltande gångstil är det svårt att få flyt i gången. Ville verkligen komma fram till Snoqualmie Pass så snart som möjligt för att förhoppningsvis kunna lösa sko/fotproblemet där. Vi lämnar skogen för lite mer öppna partier där stigen kantades av blåbärsris i höstfärger och stora, söta, saftiga bär. Hösten är en underbar årstid!

Kommer fram till Yakima Pass innan det börjar gå allt mer uppför mot Mirror Lake som Henrik hoppar i och badar i innan det går allt mer uppför.

Möter många dagsvandrare under denna höstiga och soliga dag. Vi når den lilla skidorten belägen i dalgång nära I-90 på eftermiddagen, runt kl. 15, efter 26 rätt så kuperade kilometrar i mestadels skogsterräng.

Bestämmer oss för att bo inne på Summit Inn. Vi kontaktar Trail Angel Billie, som erbjuder skjuts till REI där jag äntligen kan köpa nya skor! Jag passar också på att handla mat för resten av turen som vi dels ska bära med oss och dels skicka ut. Efteråt äter jag mat på Chipottle tillsammans med Billie och två PCT-vandrare. God mexikansk snabbmat. Vi passerar TwinPeaks-orten North Bend. Medan jag är borta fixar Henrik med tvätt och hittar massor med bra mat i hiker boxarna som finns.

Senare på kvällen sorteras all mat upp och gör sånt som ”måste” göras vid liknande stopp.
Mil kvar till Kanada: 43.2

img_4824.jpgimg_4825.jpgimg_4827.jpgimg_4828.jpgimg_4830.jpgimg_4831.jpgimg_4834.jpgimg_4835.jpgimg_4836.jpgimg_4837.jpgimg_4838.jpgimg_4840.jpg

Scroll to Top