Pacific Crest Trail, dag 138

Pacific Crest Trail, dag 138
Snoqualmie Pass-Ridge Lake: 12 km
PCT mile: 2397.8

15 september 2016

Från Snoqualmie mot Skykomish.
Postproblem. Lådorna som vi fyllt med mat som ska skickas till Skykomish och Stehekin är inte så lätta att få iväg som vi trott. Det finns inget vanligt postkontor uppe på passet som vi trott, dom tar inte emot paket där utan ger bara ut.. Närmsta postkontor ligger i North Bend 23 Miles bort.. Vi blir rekommenderade att förbetala försändelserna och skriva ut fraktsedel och skicka dom med postbilen. Låter som en bra och smidig lösning! Får låna dator på Summit Inn och dom erbjuder att skriva ut fraktsedlarna åt oss. Så långt allt bra. USPS-sida är rätt så krånglig och ALLT strular. Det stora problemet är att jag inte är amerikan och det bör man vara för att kunna använda sidan. Man kan inte betala med utländska betalkort, men inte heller ett amerikanskt om man i registreringen skrev att man var svensk.. En vandrare erbjöd sig att hjälpa oss och göra betalningen åt oss, men det gick alltså inte. Irritationen och frustrationen börjar bli total efter flera timmars strul.
Slutligen erbjuder sig receptionisten att testa med sitt konto på USPS och betala med sitt kort. Det fungerade!!! Personal på Summit Inn erbjuder sig också att hjälpa oss så att postmannen får lådorna imorgon då vi inte hann ge honom dom idag. Äntligen löst!

Helt dränerade på energi efter morgonens/förmiddagens strul äter vi supergod Hurry Curry på Arkvaard express! Innan vi helt övermätta traskar iväg. 900 höjdmetrar på 10 km. På vägen upp möter vi en krutgubbe från Australien som vandrade PCT för 40 år sedan efter att han cyklat genom hela Europa och liftat med en segelbåt till Sydamerika och sedan tagit sig upp till ledstarten i Campo. Han träffade sin dåvarande fru på leden och tillsammans fick dom 5 barn. Mannen måste vara nånstans mellan 80 och 90 år och började springa maratonlopp efter att han passerat 70, idag var han ute på en terränglöparrunda.

Fint väder även idag. Regn väntas till helgen. Vi har preliminärbokat ett rum på Cascade Inn i Skykomish söndag-måndag.

Mil kvar till Kanada: 42.0

img_4841.jpgimg_4842.jpgimg_4843.jpgimg_4844.jpgimg_4845.jpgimg_4846.jpgimg_4849.jpgimg_4850.jpgimg_4851.jpgimg_4853.jpgimg_4855.jpg

Scroll to Top