Dag 4: Liopetri-Mellan Pyla och Troulli, 36 km

European Long Distance Path E4 Cypern
Dag 4: Liopetri-Mellan Pyla och Troulli, 36 km

22 mars 2017

Det tar allt några dagar för kroppen att komma i vandringsmode. Idag upplever jag att den börjat att göra det. Ryggsäcken känns inte längre på ryggen och kroppen klagar allt mindre.

Dagen började grå och vädret var grått resten av dagen. Regnet lurade i luften, men stannade kvar där. Rätt så skönt att inte gå i direkt solsken. Vi började med att gå genom flacka odlingsmarker till Xilofagou. Där vi stannade för en andra frukost på ett litet café som verkade vara ett populärt hak bland Xilofagous äldre män.

Vi fortsatte sen vidare genom det platta landskapet till Xilotimvou. Stora potatisåkrar, jordgubbsland, lökplantage etc gick vi igenom samt dungar med citrus- och olivodlingar.

Även idag har vi kunnat plockar sura apelsiner längs med vägen 🙂

Så fortsatte vandringen i ungefär samma lunk fram till Pila (även idag har leden bitvis varit sparsamt markerad, om ens alls.. så att hitta 100%igt rätt enbart med kartan på skala 1:10000 är ibland lite knivigt. På kartan finns ofta bara en väg, i verkligheten ett gytter av hundratals).

Efter Pila ändrade landskapet karaktär och vi gick upp till ett mera bergliknande sådant. Vi gick upp för vita, slingriga kalkvägar och utsikten blev bättre och bättre.

Rulla till toppen