Dag 5: Mellan Pyla och Troulli-Kalvdia, 39 km

European Long Distance Path E4 Cypern
Dag 5: Mellan Pyla och Troulli-Kalvdia, 39 km

23 mars 2017

Dagens första paus blev i det lilla samhället Troulli. Stannade till på ett litet café där vi mötte en äldre herre som berättade om öns historia för oss.

Lika grått det var igår, lika soligt var det idag. När man går över åkermarkerna erbjuds i regel ingen skugga. Kan bara tänka mig hur pass varmt det skulle vara att gå här senare på säsongen. Så här i mars är det grönt och vackert på hela ön. Vi har även fått gå igenom stora vallmofält. Gillar vallmons röda färg som sticker ut mot sin omgivning.

Från Troulli gick E4an vidare mot Avdellero, även där stannade vi på ett litet café. Där hade vi turen att få med oss några färska ägg från kaféets granne.

Bitvis är denna led väldigt välmaskerad. Andra gånger då man ex kommer till en 8vägskorsning (men på kartan finns enbart en väg..) och önskar en skylt som kunde visa vägen finns ingen alls. Det är omöjligt att enbart gå efter den köpta kartan då det är så många vägar som saknas. Så har det varit på flera ställen idag vilket resulterade i några omvägar och alternativa vägar. Första gången var efter Avdellero. För att hitta på rätt spår igen fick vi gå på några småvägar när dom tog slut gena över fält för att komma ut på en ny småväg och så höll det på tills vi till slut kom fram Kochi och vi kunde korsa motorvägen och vara på rätt spår igen för en stund. På väg till Kalo Chorio hamnade vi på lite villovägar igen och fick gå en rätt så lång omväg..

Traskade sen på till kalvdia. Där hade vi turen att få med oss lite ärtor av en grönsaksförsäljare. Trevligt. Så långt har vi enbart mött väldigt trevliga människor på Cypern.

Rulla till toppen