Dag 7: Moytth Toy Gopa-Lazanias, 34 km

European Long Distance Path E4 Cypern
Dag 7: Moytth Toy Gopa-Lazanias, 34 km

25 mars 2017

I morse fick jag se något så spännande att det skulle kunna platsa i vilket naturprogram som helst, nämligen ett koppel av larver. Dom korsade en väg som ett larvsnöre.

Vi började med att gå in till Lithrodontas och dagens gubbcafé. Osäker på huruvida jag har rätt att sitta vid borden där eller ej? Seder är inte alltid helt lätta att förstå sig på, men alla är trevliga så jag antar att det går bra trots att jag är kvinna.

Vi börjar gå upp på lite högre höjd och går längs små vägar till ännu en av Profeten Elias kyrkor. Därifrån startade en helt fantastiskt vacker naturstig som tog oss upp på nästan 1400 möh. Vackra vyer och vandring till största delen längs en kam. En väldigt trevlig sektion av leden, med skog och grönska.

Efter att ha varit på höjd ett tag tar leden oss ner till klostret Panagia Machera. Det var som att resa tillbaka i tiden till medeltiden. Här verkar tiden ha stannat. Och på stigen som vi sedan vandrade därifrån till Lazanias kunde man känna historiens vingslag.

I Lazanias möttes vi av öppna, trevliga och gästvänliga människor. (Vilket vi gjort överallt sedan vi startade vandringen). Vi fick tälta på restaurangens uteservering och åt mycket god traditionell cypriotisk mat. Man ska äta sig genom världen!

Scroll to Top