Cesta Hrdinov SNP, Dag 2

Cesta Hrdinov SNP
Dag 2: Devinska Kobyla-Clovecie hlavy

5 juli 2017

Blev väckt i natt av grisljud. Öppnar tältet och kollar försiktigt ut. Det är en stor bökande grisfest utanför tältet. Vildsvin! Jag är rädd för vildsvin. Så tänkte att det är bäst att skrämma bort dom, det jag jag med ett skrik. Vildsvinen svarade med ett öronbedövande läte och sprang snabbt därifrån, med en fart långt mycket snabbare mot vad jag räknat med.

För att få några svalare timmar att gå i klev vi upp vid 5. Imorgon får det nog bli ännu tidigare. Hade det inte varit för det faktum att vi gått genom skog större delen av dagen hade det inte gått. På tok för varmt.

Att det är helgdag i Slovakien idag hade jag ingen som helst aning om innan jag kom till Karlova Ves och precis allt var stängt. Jag hade planerat att köpa vatten på butik där och kanske tom lyxa med att äta på restaurang, men som sagt var ingenting öppet. Istället fick vi gå till Zapad, en Bratislavaförort. Där fanns en bensinstation. Jag köpte på med en massa vatten där, snacks och glass. Passade på att vila i skuggan och köra tassvård på hundarna innan vi gick in i skogen igen och letade oss upp mot Metska hora. Svetten rann på mig uppför backarna och hundarnas tungor hängde långa. Vi gick på genom härligt skuggande lövskog till Kamzik där vi stannade för en längre paus i skuggan. Jag åt min andra isglass för dagen och hundarna passade på att sova lite.

Vi fortsatte sen att gå genom lövskog på fina stigar fram tills att det var ca 6 km kvar till Vcelin. Sista 6 km gick längs små asfalterade vägar. Passerade en kallkälla på vägen som Vega uppskattade mycket! I Vcelin stannade vi för ännu en längre paus innan vi gick våra sista kilometrar för dagen längs små stigar.

Det har varit galet mycket cyklister i området, alltså Malé Karpaty. Om jag förstått det rätt ska det här vara det mest populära cykelområdet i hela Slovakien. Det är verkligen tillrättalagt för cykling med otaliga stigar att välja mellan.

WordPress kastar om bildföljden, vet inte hur jag ska få bukt med det på mobilen

Rulla till toppen