Cesta Hrdinov SNP, Dag 1

Cesta Hrdinov SNP
Dag 1: Devinslottet-Devinska Kobyla

4 juli 2017

Gårdagen blev en väldigt intensiv dag. Jag startade dagen med att ta mina sista vaccinationer inför resan, därefter var det hundarnas tur att få sina sista sprutor, avmaskning och fästingbekämpning samt veterinärkontroll inför resan.

Fram till igår hade jag inte packat en pryl. Som tur är går det allt snabbare för varje tur att packa sig i ordning.

17.20 gick tåget från Östersund till Stockholm. Väl i Stockholm tog jag mig till Mathilda i Sundbyberg för att hämta Vegas transportbur och för att få några timmars sömn. Kl. 03.45 ringde väckarklockan i morse och 04.15 kom en taxi och hämtade mig och hundarna och skjutsade oss till Arlanda.

På Arlanda flyter allt på bra för oss, inga problem att checka in varesig mig själv eller hundarna. Flyget lyfter på avsatt tid kl. 7 och 1,5 timme senare är vi framme i Prag. Hundarna verkade ha tagit resan med ro, men det blev en pussfest när dom fick syn på mig. Vi tar oss genom tullen och möter upp en väninna till Gerda som ska förvara Vegas transportbur åt mig. Allt flyter på bra. Tar flygbussen in till centrum och strax före 12 sitter vi på tåget mot Bratislava.

I Bratislava hade jag en del småärenden att utföra, gas skulle införskaffas, likaså en klotång och solskydd. När allt sånt var klart satte vi oss på en buss som tog oss till Devinslottet.

Vi kollar runt en del på slottet innan vi påbörjat vår vandring. Det visade sig snabbt att leden är extremt välmarkerad. Under våra första 5 kilometrar var det säker skyltat var hundrade.

Värmen är jobbig tycker vi alla tre, temperaturen har legat på runt 30 grader hela dagen. På kvällen svalnade det av och värmen ersattes med mygg.

För att sammanfatta dagen, underbart att äntligen vara igång!

 

Rulla till toppen