Karpaterna, Dag 73

Karpaterna

Dag 73: Refugio Grind 2-Cascoe

14 september 2017

Natten var ruggigt kall, eller det blev nån minusgrad. Vaknade till en sagolikt vacker soluppgång i morse.

Vi började med att gå ner från Saua Grindului. Eller gå är inte rätt ord för vad vi gjorde. Vi klättrade nerför ofta med vajrars hjälp nedåt. Mötte några halvvägs som berättade att vi valt den svåraste rutten på hela berget och den klassas som den tredje svåraste i hela Rumänien. Här sattes samarbetsförmågan på prov. Hundarna klarade det i regel väldigt bra. Men några platser blev väldigt trixiga för dom. IOM att dom inte kunde ta hjälp av någon vajer. Vid två tillfället hoppade Vega så att jag fick ta emot henne. Båda gångerna flög hon ca 2 meter. Galet vad stark man blir när man måste!

Vägen ner från berget tog med andra ord betydligt mycket längre mot vad jag räknat med. Efter att ha kämpat oss ner för berget och sedan gått ned genom skog kom vi så fram till Cabana Garofita, 1100 möh. Över 1100 höjdmeter nedåt i ett bräde kändes i låren!

Längs väg gick vi sen till Cabana Cascoe, som måste ha varit stängt. Fick aldrig någon klarhet i huruvida det var öppet eller inte. Där fanns en man med många hundar och ett par katter. Men det enda man kunde köpa från honom var 1-2 liters ölflaskor. Så vi gick istället vidare. Alla fyra trötta efter dagen och gårdagens ansträngningar.

Vi gick upp längs med vattendraget Cascoe och hittade en lämplig tältplats just innan vägen gör sin först tvära sväng ca 1170 möh.

Åt min första riktiga måltid till middag. Så nu hoppas jag vara som en ny människa imorgon när vi ska upp till Papusabergen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *