Karpaterna, Dag 74

Karpaterna

Dag 74: Cascoe-Vf. Bătrâna

15 september 2017

Dagens vandring började inte så bra. Hittade inte avfartsvägen som vi skulle ta. Irrade omkring i skogen halvt om halvt vilse en lång stund innan vi hittade rätt. På kartan såg det så enkelt ut. Där fanns bara en väg. I verkligheten fanns det en myriad av vägar, men just den vi skulle svänga av på fanns liksom inte. Vi gick därför på känn och kompass och vips vad det var fanns vägen där.. ytterligare en annan väg vi skulle ta fanns inte heller i verkligheten. Så vägen upp till leden och fåraherdehuset tog därför lång tid. Väldigt mycket längre tid mot vad vi räknat med. Väl där fanns inte leden som vi kollat ut på kartan. Eller totalt fanns tre markeringar på hela sträckan. Här var det dock ett öppet landskap som var lätt att orientera sig i.

Gårdagens nedfärd har känts i benen hela dagen. Galet stela.

Gångmotivationen kom tillbaka samtidigt som vi lämnade skogen och började få underbara vyer igen!

Vi gick upp till toppen av Varful Cascoe, 2338 möh. Då hade vi gått minst 1400 höjdmeter. Fortsatte sedan upp Vf. Papusa, 2391 möh. Efter passet Spintecatura Papusii, 2220 möh började landskapet att bli lättare att gå i. Mycket lättare. Helt plötsligt kändes det att vi kom framåt och inte trampade vatten.

På vägen upp till Vf. Cascoe stannade vi och plockade lingon. Fyllde både magar och kåsor. Kändes väldigt lyxigt att ha färska lingon till middagen. Medan vi åt såg vi solen gå ner bakom bergen. Så jäkla vackert!

Det har blåst rätt så mycket på Papusabergen, kändes därför skönt att vi hittade en tältplats med lä lite nedanför Vf. Bătrâna, 2341möh. Tältar på 2280 möh, så det kan nog komma att bli en kall natt även i natt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *