Karpaterna, Dag 77

Karpaterna

Dag 77: Lacul Podu Giurgiului-Lacul Călțun

18 september 2017

Helt galet vilket väder det var i natt. Blixtar och dunder samt ett ösregn på det. Jag blev lite förvånad över andra människor. Folk passerade utanför tältet nästan hela natten. Förstår inte hur dom vågar gå upp till ryggen mitt i ett rådande åskoväder.

Vi hade tur med vädret idag. Det utlovade regnet kom aldrig. Det blåste däremot rätt så hårt.

Under en sten vid Lacul Podu Giurgiului visade det sig att det bodde en liten hund. Hon gjorde sällskap med oss en del av vägen till Lacul Bâlea innan hon sprang ikapp människorna som hon mötte vid sitt hem igår. Jag hoppas att dom kommer att fortsätta att ta hand om henne!

Vi stannade en lång stund vid resorten vid Lacul Bâlea. Galet mycket turister så lite svårt att trivas. Åt dessutom alldeles för mycket mat innan vi rörde oss upp till Fagaras huvudrygg igen.

Vi gick till Lacul Călțun där vi bestämde oss för att stanna i Salvamont stugan trots att klockan inte var mycket. Vi ville inte riskera att bli fast på berget om vädret skulle bli sämre vilket det enligt prognosen skulle bli. Mötte flera andra vandrare som vi pratade och skrattade med hela kvällen.

Scroll to Top