Karpaterna, Dag 76

Karpaterna

Dag 76: Refugiul Zârna-Lacul Podu Giurgiului

17 september 2017

När det blåser så som det gjort idag får man vara glad att man inte har tupé. Vinden har varit väldigt hård och på några av bergsryggarna var det nästan så att man kunde bli avblåst.

Förutom massa vind har dagen bjudit på sagolikt vackra vyer och många höjdmetrar. Vi startade på 1940 möh och började med att leta oss uppåt till först Zarna, 2236 möh sen vidare upp till La Fundu Bândei, 2454 möh. Topparna har sen avlöst varandra genom hela dagen. Upp och ner. Minst 2000 höjdmeter har vi tagit.

En söndag i dessa områden betyder mycket folk. Alla vill upp på toppen av Vârful Moldoveanu, 2544 möh, vilket är Rumäniens högsta topp. Som vi ändå passerade gick även vi upp på toppen.

Efter en tur på toppen fortsatte vi till Lacul Podu Giurgiului. Vi slog upp tältet intill sjön och stormsäkrade det. Lurig vind som hela tiden ändrade riktning. Skönt att få det på plats och få lä för första gången på hela dagen. Dagen har varit solig. Men strax efter vi fått tältet på plats drog mörka moln in. Ännu skönare kändes det att vara i tältet då åskan kom med tillhörande ösregn.

Scroll to Top