Cape Wrath Trail, Dag 10

Cape Wrath Trail
Dag: 10

Shiel Bridge-Cluanie

12 oktober 2017
Större delen av gårdagen regnade det. Alltid lika skönt när det inte gör det på morgonen! I torrt väder kunde vi fortsätta vår vandring söderut mot Cluanie. Iaf första timmen. Vi följde en grusväg som övergick till en fantastiskt vacker stig som ledde oss upp till ett sagolikt vackert landskap!
Vi gick på till Camban bothy. Skönt att kunna sitta inne och luncha när det regnar ute 🙂 och sedan vidare till Alltbeithe. Från att ha gått på en relativt solid stig blev den allt mer porös ju närmare vi kom vandrarhemmet. På ren svenska blev marken allt mer blöt. För varje steg vi tog plaskade det allt mer. Efter att ha korsat River Affric blev det blött på riktigt. Här skulle vi dessutom gå oledat. Allt regn hade skapat småsjöar var vi tvungna att gå rätt igenom. Det var lika blött överallt.
Efter att ha pulsat på genom myren i några kilometer kom vi fram till en väg vi kunde följa ner till Cluanie. Där slog vi upp tältet intill bron som går över Loch Cluanie. En perfekt tältplats enligt karta och guidebok. 
Rulla till toppen