Cape Wrath Trail, Dag 11

Cape Wrath Trail
Dag: 11

Cluanie-Loch Garry

13 oktober 2017
När vi vaknade på morgonen hade tältet förvandlats till en pool. Den perfekta tältplatsen visade sig vara allt annat än perfekt i det väder som rådde under natten. Ett konstant ösregn och hård vind. Det var som att sova i en tvättmaskin. Marken blev så mättad att en sjö bildades under tältet..
Vi blev rådda att inte försöka ta oss över River Loyne. Vattenståndet i den skulle vara alldeles för högt och omöjligt att ta sig över. Det gav inte många andra möjligheter än att lifta runt.
Vi fick lift till Invergarry där vi stannade på ett café och åt scones. Så gott! Det gav ny energi till att fortsätta vidare.
Från Invergarry började vi följa Great Glenn Way söderut. Den leden verkade vara betydligt mycket mer populär då vi helt plötsligt började möta fler andra vandrare. Sista biten av dagens vandring gick vi tillsammans med tre skotska ungdomar.
Vandringen var platt härifrån. Ytterst få backar. Vi tältade intill Loch Garry. Mycket vacker tältplats! För första gången sen vi började gå kunde vi sitta ute en stund efter vi kommit fram och dricka te. Alla andra dagar har regnet tvingat in oss i tältet.
Rulla till toppen